Dnia 13 marca w grupie I odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez Pana Jacka – szefa kuchni restauracji „ Trzy Korony” ( dziadzia Jasia) i Pana Szymona ( tata Jasia) oraz małego „ kucharza” Jasia. Bohaterem warsztatów kulinarnych był w roli głównej- szpinak. Na początku zajęć dzieci rozpoznawały i nazywały przygotowane owoce, warzywa, produkty
Z życia małego optymisty:
HARMONOGRAM REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI NA ROK SZKOLNY 2024/2025
Urodziny Neli Grupa II
Urodziny Natana Grupa III
Dzień Kobiet Grupa II
REALIZACJA TEMATYKI KOMPLEKSOWEJ „W MARCU JAK W GARNCU” – GR IV
Tematem minionego tygodnia była marcowa pogoda. Na bazie przysłowia „W marcu jak w garncu”, dzieci zapoznały się zawodem meteorologa, synoptyka, uporządkowały swoją wiedzę na temat pogody . Starszaki poznały przyrządy służące do pomiaru składników pogody dzięki prezentacji multimedialnej na monitorze interaktywnym. Dzieci uczestniczyły także w zabawach ruchowych, dydaktycznych – odczytywały podpisy do obrazków oznaczających zjawiska
czytaj więcej
ZAJĘCIA OTWARTE DLA RODZICÓW
Serdecznie zapraszamy Rodziców na zajęcia otwarte
według następującego harmonogramu:
czytaj więcej
- 18.03.2024 godz. 15:15 - gr III
- 19.03.2024 godz. 15:15 - gr V
- 20.03.2024 godz. 15:15 - gr IV
- 21.03.2024 godz. 15:15 - gr II
- 22.03.2024 godz. 15:15 - gr I