Przedszkole Publiczne nr 9

Optymistyczne przedszkole

O nas

Przedszkole Publiczne nr 9

Optymistyczne przedszkole

O nas

Przedszkole Publiczne nr 9

Optymistyczne przedszkole

O nas

Przedszkole Publiczne nr 9

Optymistyczne przedszkole

O nas

Przedszkole Publiczne nr 9

Optymistyczne przedszkole

O nas

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE

FESTIWAL SMAKÓW OBIADOWYCH RZESZOWSKICH PRZEDSZKOLI PROMUJĄCYCH ZDROWIE                                      Drugie dania- kolorowe witaminki na talerzu dla przedszkoli zrzeszonych

w Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie z gminy i powiatu rzeszowskiego

Zapraszamy wszystkie dzieci przedszkolne oraz członków ich rodzin do wzięcia udziału w opracowaniu książki kucharskiej

  1. „Festiwal Smaków Obiadowych Rzeszowskich Przedszkoli Promujących Zdrowie” – Drugie dania – kolorowe witaminki na talerzu.

Książka ta jest kontynuacją zbioru przepisów, opracowanych w poprzednim roku szkolnym pt. „ Zupy kolorowe smaczne i zdrowe, jako źródło cennych witamin”

  1. Organizatorzy konkursu
  • Przedszkole Publiczne nr 43 w Rzeszowie
  • Przedszkole Publiczne nr 11 w Rzeszowie
    2. Cele konkursu:
  • wzbogacenie wiedzy dzieci na temat zdrowego odżywiania,
  • wyrabianie prawidłowych nawyków żywieniowych,
  • rozwijanie zainteresowań kulinarnych,
  • czerpanie radości ze wspólnych działań – rodzic – dziecko,
  • rozwijanie kreatywności,
  • promowanie pasji kulinarnych.

 III. Warunki udziału w konkursie: 

  1. Konkurs adresowany jest do wszystkich dzieci uczęszczających do przedszkola.
  2. Nadesłana praca konkursowa musi zawierać niżej wymienione wymagania:
  • zdjęcie dziecka ze zdrowym drugim daniem oraz przepisem na tą potrawę, które przygotowało wspólnie z rodzicami lub rodzeństwem (w formacie A4 w pliku WORD).
  • Nie będą  przyjmowane  prace konkursowe w pliku PDF!
  • metryczkę (imię i nazwisko dziecka, nazwa grupy, do której uczęszcza, wiek),
  • oświadczenie opiekuna prawnego  Oświadczenie rodzica
  1. Prace będą oceniane pod względem oryginalności i pomysłowości zaprezentowanego posiłku, przedstawienia ciekawych przepisów zgodnie z tematyką festiwalu oraz estetyka wykonania pracy.
  2. Etapy konkursu:

Konkurs składa się z dwóch etapów:

  1. Przedszkolny – (w placówce) skierowany jest do wszystkich dzieci w przedszkolu. Etap kończy się wyłonieniem 3 najlepszych prac.
  2. Rejonowy – przesłanie wybranych prac z przedszkoli
  3. Wszystkie nadesłane prace z II etapu zostaną zebrane w Książkę kucharską

„OBIADOWE SMAKI

RZESZOWSKICH PRZEDSZKOLI PROMUJĄCYCH ZDROWIE”-

Drugie dania – kolorowe witaminki na talerzu

Koordynatorki konkursu:

dr Barbara Wolny, nauczyciel konsultant PCEN w Rzeszowie, wojewódzki koordynator PPZ
i SzPZ w województwie podkarpackim

mgr Grażyna Tereszkiewicz, starszy wizytator KO w Rzeszowie, wojewódzki koordynator PZZ i SzPZ w województwie podkarpackim

 

mgr Agata Samborska – Bąk – dyrektor przedszkola, koordynator Sieci PPZ w mieście i rejonie Rzeszowa