ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE
FESTIWAL SMAKÓW OBIADOWYCH RZESZOWSKICH PRZEDSZKOLI PROMUJĄCYCH ZDROWIE Drugie dania- kolorowe witaminki na talerzu dla przedszkoli zrzeszonych
w Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie z gminy i powiatu rzeszowskiego
Zapraszamy wszystkie dzieci przedszkolne oraz członków ich rodzin do wzięcia udziału w opracowaniu książki kucharskiej
- „Festiwal Smaków Obiadowych Rzeszowskich Przedszkoli Promujących Zdrowie” – Drugie dania – kolorowe witaminki na talerzu.
Książka ta jest kontynuacją zbioru przepisów, opracowanych w poprzednim roku szkolnym pt. „ Zupy kolorowe smaczne i zdrowe, jako źródło cennych witamin”
- Organizatorzy konkursu
- Przedszkole Publiczne nr 43 w Rzeszowie
- Przedszkole Publiczne nr 11 w Rzeszowie
2. Cele konkursu:
- wzbogacenie wiedzy dzieci na temat zdrowego odżywiania,
- wyrabianie prawidłowych nawyków żywieniowych,
- rozwijanie zainteresowań kulinarnych,
- czerpanie radości ze wspólnych działań – rodzic – dziecko,
- rozwijanie kreatywności,
- promowanie pasji kulinarnych.
III. Warunki udziału w konkursie:
- Konkurs adresowany jest do wszystkich dzieci uczęszczających do przedszkola.
- Nadesłana praca konkursowa musi zawierać niżej wymienione wymagania:
- zdjęcie dziecka ze zdrowym drugim daniem oraz przepisem na tą potrawę, które przygotowało wspólnie z rodzicami lub rodzeństwem (w formacie A4 w pliku WORD).
- Nie będą przyjmowane prace konkursowe w pliku PDF!
- metryczkę (imię i nazwisko dziecka, nazwa grupy, do której uczęszcza, wiek),
- oświadczenie opiekuna prawnego Oświadczenie rodzica
- Prace należy przesyłać na adres ppnr9rzeszow@gmail.com do dnia 20.04.2023r.
- Prace będą oceniane pod względem oryginalności i pomysłowości zaprezentowanego posiłku, przedstawienia ciekawych przepisów zgodnie z tematyką festiwalu oraz estetyka wykonania pracy.
- Etapy konkursu:
Konkurs składa się z dwóch etapów:
- Przedszkolny – (w placówce) skierowany jest do wszystkich dzieci w przedszkolu. Etap kończy się wyłonieniem 3 najlepszych prac.
- Rejonowy – przesłanie wybranych prac z przedszkoli
- Wszystkie nadesłane prace z II etapu zostaną zebrane w Książkę kucharską
„OBIADOWE SMAKI
RZESZOWSKICH PRZEDSZKOLI PROMUJĄCYCH ZDROWIE”-
Drugie dania – kolorowe witaminki na talerzu
Koordynatorki konkursu:
dr Barbara Wolny, nauczyciel konsultant PCEN w Rzeszowie, wojewódzki koordynator PPZ
i SzPZ w województwie podkarpackim
mgr Grażyna Tereszkiewicz, starszy wizytator KO w Rzeszowie, wojewódzki koordynator PZZ i SzPZ w województwie podkarpackim
mgr Agata Samborska – Bąk – dyrektor przedszkola, koordynator Sieci PPZ w mieście i rejonie Rzeszowa